Nagyvilág

Tony Blair szerint Jeremy Corbynnak mennie kell

Jeremy Corbyn vezetése alatt a brit Munkáspártban a szélsőbaloldal vette át az irányítást szektás beütésekkel, és ez teljesen képtelenné tette a pártot arra, hogy hiteles politikai erőként kormányra kerülhessen – mondta szerdán Tony Blair egykori brit miniszterelnök, a legnagyobb brit ellenzéki erő volt vezetője.

Blair, aki a Munkáspárt élén három parlamenti választást nyert egymás után, a múlt csütörtöki választáson elszenvedett súlyos munkáspárti vereség okait boncolgatta az általa vezetett, Institute for Global Change nevű politikai elemzőműhely rendezvényén.

Azt mondta, a Munkáspárt dönthet úgy, hogy az új vezető alatt is tartja magát Corbyn programjához és álláspontjaihoz, ebben az esetben azonban a pártnak befellegzett.

Tony Blair szerint a másik lehetőség annak felismerése, hogy a Munkáspártot vissza kell szerezni a szélsőbaltól, radikális változtatásokat kell végrehajtani és el kell kezdeni a visszatérést. Hozzátette, hogy a Labour választási programja százoldalas kívánságlista volt, márpedig

ingyen bármelyik bolond bármit megígérhet.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Brit parlament

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik