Nagyvilág

41 milliárdot nyert a lottón a kőműves, ingyen fejezi be a bevállalt munkáit

Hogy így több maradjon a megbízó családoknak a karácsonyra.

Steve és Lenka Thomson 105 millió fontot, vagyis 41 milliárd forintot nyert az Euromillions nevű lottó jackpotjával. Általában ilyenkor az embernek egyből az jut eszébe, hogy mire is költhetne elsőként, hova menjen utazni, mit vásároljon belőle, és hogy feladja az addig nem éppen fényűző életét.

A selsey-i Steve Thomson azonban ígéretet tett, hogy ha nem is teljes állásban, de részmunkaidőben továbbra is dolgozni fog, és folytatja építőipari vállalkozását, hogy „normális maradjon”, dacára az Egyesült Királyság történetének 9. legnagyobb nyereményének.

És tényleg nem azért, hogy minél több pénze legyen, ugyanis

amióta a múlt hónapban megnyerte feleségével a jackpotot, azóta több munkát is befejezett, de sok kliensének nem engedte, hogy kiegyenlítsék a számlájukat, hogy több maradjon nekik karácsonyra.

A 42 éves férfi múlthéten egy szomszédjánál fejezte be a télikert építését, de nem engedte neki, hogy kifizesse a munkáért járó pénzt.

A névtelenségét kérő szomszéd a Sunnak elárulta, hogy a lottónyertes teljesen normális maradt, de a nyereményéről nem kérdezték, így is biztos mindig az járhat a fejében. Ugyanazzal a kocsival jár továbbra is, ugyanazzal a sárga kisteherautóval, és nem is kíván túladni rajta, mert még vannak elvállalt feladatai, és egyébként folytatni akarja a munkát.

Miután átvették a főnyereményt jelképező csekket, utána is mindketten dolgozni mentek vissza.

Thomsonéknál annyi azért már változott, hogy a feleség azóta felmondott a kisbolti állásából, és azt tervezik, hogy egy nagyobb házba költöznek, hogy ott már mindhárom gyereküknek – 10 és 15 éves fiaiknak, valamint 8 éves lányuknak – saját szobája legyen.

Persze az utódoknak lenne ötlete mire elkölteni a pénzt, a tízéves egy Teslát szeretne, a nyolcéves egy rózsaszín iPhone-t. Thomson ugyanakkor a Mirrornak mesélte azt, hogy őt a jackpot „érzelmi hullámvasútba” ültette, nagyon stresszes lett az élete, és alig tud aludni miatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik