Nagyvilág

21 éves ausztrál lány a White Island-i vulkán első nevesített áldozata

Egy 21 éves Melbourne-i lány, Krystal Browitt holttestét azonosították elsőként a Új-Zéland-i hatóságok azok közül az áldozatok közül, akiknek maradványait az elmúlt napokban kutatták fel, és hozták le a White Island-i vulkán kráteréről.

A szombati rendőrségi bejelentés szerint eddig hat holttestet talált meg a mentőcsapat. A kitörést követően nyolc személyt tartottak számon eltűntként. A kockázatos mentőakció tagjai a hamuval fedett kráteren indították a kutatást.

Krystal Browitt testvérével és szüleivel együtt vett részt a vulkántúrán. A váratlan kitörést és a forró hamuesőt csak az édesanya úszta meg sértetlenül, mert ő úgy döntött, nem száll ki, és a kirándulóhajón várja meg a túra végét. Krystal húga komában került kórházba, az édesapát pedig súlyos égési sérülésekkel Melbourne-ben ápolják.

A rendőrség a Guardian szerint arról is beszámolt, hogy folytatják a kutatást a hetedik és nyolcadik hiányzó áldozat után. A haditengerészet búvárai most a sziget melletti sekélyebb vizekben keresik a tetemeket.

A szigeten 47-en tartózkodtak a hétfői kitörés idején, nagyobbik részük ausztrál állampolgár volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik