Nagyvilág

Saját édesanyja buktatta le a hat embert kivégző ostravai lövöldözőt

Mindössze néhány óra kellett a cseh rendőröknek ahhoz, hogy elfogják az elkövetőt az ostravai egyetemi kórház várótermében történt vérfürdő után. Mostanra kiderült, hogy ebben fontos szerepe van a hat embert lemészároló férfi édesanyjának is. A Paraméter beszámolója szerint a 42 éves Ctirad Vitásek a szülei házához ment kocsival pár órával a reggeli lövöldözés után. Itt az mondta az édesanyjának, hogy több embert megölt, s magával is végezni fog.

A férfi ezt követően ismét autóba szállt, majd elhajtott. A rendőrség ekkor még nagy erőkkel kereste az elkövetőt, s a biztonsági kamerák felvételeit ellenőrizték. Több férfit is őrizetbe vettek, akik piros kabátot viseltek, ez volt ugyanis a fő nyom, amin először elindultak.

Három órával a vérengzés után az elkövető édesanyja felhívta a rendőrséget, és közölte, hogy fia volt az elkövető. Az asszony azt is elmondta a rendőröknek, hogy hol tartózkodhat a fia, így pedig rövid időn belül megtalálták.

Mielőtt azonban elérte volna őt a rendőrségi kommandó, fejbe lőtte magát. A rendőrök fél órán át küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni.

Ctirad Vitásek négy férfit és két nőt megölt, többeket megsebesített. Az áldozatok között volt egy apuka is, aki a lányával tartózkodott  a váróteremben. Az apa saját testével takarta el a gyerekét, így a golyót ő kapta.

„Égj el a pokolban te disznó, a családoddal együtt!” – vizsga közben tudta meg, hogy lelőtték az apját
Közel négymillió forintot kapnak az ostravai lövöldözésben elhunytak áldozatai.

Kiemelt kép: Radek MICA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik