Nagyvilág

Antiszemita oka lehetett a Jersey City-i lövöldözésnek

A hat halálos áldozatot követelő, Jersey Cityben történt lövöldözés egyik elkövetője korábban antiszemita és rendőrellenes bejegyzéseket tett közzé az interneten – írja a New York Times. Meg nem nevezett rendőrségi forrásokra hivatkozva a lap arról írt, hogy az elkövetőket motiválhatták antiszemita érzelmek is. Az elkövetők nevét a rendőrség egyelőre nem hozta nyilvánosságra. Steven Fulop polgármester szerdán reggel rendőri készültséget rendelt el a város zsidó negyedének védelmében.

A lövöldözés a város temetőjében kezdődött, ahol a rendőrök gyanúsnak találtak két férfit és igazoltatták őket. A férfiak fegyvert rántottak, az egyik rendőrt agyonlőtték, a másikat megsebesítették, majd elmenekültek. Később egy boltban barikádozták el magukat. Több mint egyórás tűzharc kezdődött, amelynek végeztével a rendőrök öt holttestet találtak a boltban, köztük volt a két feltételezett temetői rendőrgyilkos is. A halottak között van a bolt tulajdonosának felesége, Mindel Ferencz is.

A meggyilkolt rendőrről a város polgármestere is megemlékezett. Steven Fulop Twitteren azt írta: a 40 éves Joseph Seals „nagyszerű rendőr és öt gyermeket nevelő nagyszerű apa volt”.

New York város polgármestere, Bill de Blasio szerdán reggel a Twitteren közölte: New Yorkban nincs jele bármiféle fenyegetésnek, de a zsidó közösség által lakott részeken rendőri készültséget rendelt el, megnövelve a járőröző rendőrök számát.

Kiemelt kép: Europress/RICK LOOMIS/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik