Nagyvilág

Von der Leyen: harcolni kell az antiszemitizmus ellen

Az antiszemitizmus mérgező a társadalom számára, ezért mindenkinek harcolnia kell ellene – jelentette ki az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben, az Európai Zsidó Kongresszus (EJC) és az Európai Parlament antiszemitizmus elleni munkacsoportja szervezésében tartott konferencián kedden.

Ursula von der Leyen beszédében kijelentette, a zsidó közösségek ellen elkövetett támadások “mindannyiunk ellen elkövetett támadások”, ezért az Európai Bizottság fokozott küzdelmet fog folytatni az antiszemitizmus ellen, és erősebb támogatást nyújt a zsidóságnak.
Az október elején a németországi Halléban elkövetett, két halálos áldozattal járó, antiszemita indíttatásból elkövetett támadásra utalva a bizottság elnöke sajnálatosnak nevezte, hogy szinte minden nap követnek el támadásokat a zsidók ellen Európában, és ezek száma egyre növekszik.

Mindez olyan légkört teremt, amelyben a zsidók már nem érzik magukat biztonságban, és kételkedni kezdenek saját jövőjüket illetően Európában. A zsidóság nélkül nincs Európa

– fogalmazott a politikus.

Arról tájékoztatott, hogy Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos lesz az Európai Bizottság antiszemitizmus elleni küzdelemért felelős koordinátora.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik