Nagyvilág

Gránátot dobtak bevándorló gyerekek otthonába Madridban

Spanyol tűzszerészek megsemmisítettek egy gránátot, amit valaki egy bevándorló gyerekeknek kialakított befogadóközpont udvarára dobott. A Madrid külvárosában található központba a falon túlról hajították be a robbanószerkezetet, azonban az nem robbant fel, így senki nem sérült meg.

A BBC arról írt, hogy a rendőrség evakuálta a központot, amíg megsemmisítették a gránátot, ami a rendőrség közlése szerint egy gyakorlógránát volt, azaz kevés mennyiségű robbanószert tartalmazott.

A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz.

A fiatal bevándorlóknak kialakított központ kampánytémává vált a novemberi spanyol választáson: szélsőjobboldali politikusok arról beszéltek, hogy az itt élők miatt nőtt a bűnözés a környéken. A választáson harmadik legerősebb párttá váló Vox elnöke, Santiago Abascal a központ közelében él, és egy tévévitán is beszélt arról, hogy veszélyesebb lett a környék az intézmény miatt.

A gránátos támadást ennek ellenére a Vox képviselői is elítélték. Baloldali és centrista politikusok viszont arról beszéltek, hogy a Vox és más hasonló szélsőséges csoportok gyűlöletbeszéde vezet az ilyen támadásokhoz.

Kiemelt kép:Jesús Hellín/Europa Press via Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik