Nagyvilág

Trumpról pletykálhattak külföldi kollégái a NATO-csúcson

A NATO a napokban Londonban tart csúcstalálkozót, ennek alkalmából a tagországok vezetői napközben egymással tárgyalnak, esténként pedig különféle fogadásokon vesznek részt. Az egyik ilyen fogadásról került elő egy videófelvétel, amelyen többek között Boris Johnson brit miniszterelnök, Justin Trudeau kanadai miniszterelnök és Emmanuel Macron francia elnök beszélgetnek.

A Guardian szerint az államférfiak Donald Trump amerikai elnököt beszélik ki a háta mögött. Bár konkrétan nem említik névvel, de a szövegkörnyezetből erre lehet következtetni. A videón Johnson azt kérdezi Macrontól: „Ezért késtél?”, mire Trudeau közbeszúrja: „Azért késett, mert [valaki] simán tart 40 perces sajtótájékoztatókat.” Macron kedden az amerikai elnökkel találkozott, Trump pedig közismert arról, hogy igen hosszan szeret a sajtónak beszélni.

Később Trudeau azt mondja a társaságnak, amelyben ott van Anna holland hercegnő és Mark Rutte holland miniszterelnök is, hogy „Egyszer csak láttuk, ahogy a csapatának leesik az álla”. Itt szintén nem hangzik el Trump neve, de a nemzetközi sajtó szerint itt ugyancsak róla lehetett szó. A Guardian szerint a politikusok nem vették észre, hogy veszik őket az angol királynő által tartott fogadás alatt.

Kiemelt kép: a NATO-tagországok vezetői Erzsébet királynővel. Fotó: Europress/Yui Mok/POOL/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik