Nagyvilág

Fertőző betegségben meghalt egy román csecsemő Magyarországon

Fertőző betegség okozhatta egy családjával Romániából Németországba tartó csecsemő halálát pénteken Magyarországon. A román állampolgárságú csecsemő megbetegedéséről és haláláról a Nemzeti Népegészségügyi Központ a jelentési rendszerén keresztül értesült.

A bejelentés után a járási hivatalok népegészségügyi osztályai megtették a szükséges intézkedéseket; járványveszély nincs – közölték. A csecsemő megbetegedését feltételezhetően olyan kórokozó idézte elő, amely nem okoz nagy járványokat, de a beteg közvetlen környezetében egy-egy megbetegedés előfordulhat. Ennek megelőzésére a megbetegedett csecsemővel közvetlenül kapcsolatba került személyek – főként a buszon a családdal együtt utazók és a gyermek ellátásában részt vevők – gyógyszeres védelemben részesültek, ami megelőzi az esetleges további megbetegedések kialakulását. Az MTI úgy tudja, hogy az eset egy autópálya pihenőjénél történt.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője annyit közölt: a helyszínre mentőautók, gyermekrohamkocsi és mentőhelikopter is érkezett, küzdöttek a csecsemő életéért, de nem lehetett megmenteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik