Nagyvilág

Meghalt az idős férfi, nem vették észre a vakbélgyulladását

A nagymihályi kórház azt állítja, nem hibázott.

A 80 éves beteg akut vakbélgyulladása miatt erős hasi fájdalmakra panaszkodott. Bevitték a nagymihályi kórházba, ahol az orvos megnézte és azt mondta, ő nem lát semmit. Végül nem is tett semmit – írta a Tvnoviny.sk alapján a Paraméter. 

Özvegye szerint otthon újra előjöttek a fájdalmak, másnap és harmadnap is mentő vitte férjét kórházba, végül azt állapították meg, hogy valamilyen fertőzés lehet a hasában. Egyik reggel viszont arról értesítették, hogy férje meghalt, vérmérgezésben.

Az özvegy panaszt tett, az Egészségügyi Ellátást Felügyelő Hivatal pedig kimondta, a kórház hibázott, a vizsgálatot nem megfelelően végezték el, elmaradt a hasi ultrahangvizsgálat, helyes diagnózis híján a megfelelő kezelés.

A hivatal 2 ezer euróra büntette a kórházat, de az fellebbezett. Azt állítja, mindent megtett, részletesebb sebészeti vizsgálat sem segített volna a páciensen, aki olyan krónikus beteg volt, akinél többször is súlyos, életveszélyes diagnózist állítottak fel.

Az elhunyt férfi dialízisre járt. A kórház szerint az akut vakbélgyulladás a férfiak 8, a nők 7%-a számára életveszélyes kockázatot jelent, mert az esetek 18%-át rosszul diagnosztizálják, mivel tünetei nagyon hasonlítanak más betegségekére.

Vírusnak hitte a kamasz vakbélgyulladását a doktornő
Viktor élete csak pár órán múlt. A késlekedés miatt hasfalát elöntötte a vér.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik