Nagyvilág

Kegyetlen, láncfűrészes gyilkos a vőlegénye, de a nő még mindig hozzámenne

Brutálisan gyilkolta meg régi haragosát Johnatan Stasiuk májusban az angliai Wight-szigeten. A férfit nemrég életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, de a menyasszonya a történtek ellenére kitart mellette.

Exkluzív interjút adott a Mirror című brit bulvárlapnak Marianne Willment, a brutális emberölésért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt Johnatan Stasiuk menyasszonya. A nő azt mondja, megérti az áldozat családját, és nem akarja, hogy egész életében úgy nézzenek rá, mint egy gyilkos párjára, de még most is hozzámenne a vőlegényéhez.

Az 59 éves Marianne Willment és a 60 éves Jonathan Stasiuk tíz évvel ezelőtt ismerkedtek meg egy pubban, ahol a nő felszolgálóként, a férfi pedig szakácsként dolgozott. Marianne azt mondja, az első randevújukon a tengerparton sétáltak, és ő az első perctől kezdve megbízott a férfiban, mert úgy érezte, mintha már évek óta ismerték volna egymást. Azóta sem csalódott a megérzésében, Stasiuk mindig kedves, gondoskodó volt.

A pár három hónap után költözött össze, tavaly pedig eljegyezték egymást. Idén szeptemberben, az első randevújuk tízedik évfordulóján lett volna az esküvőjük, de Johnatan Stasiuk akkor már hónapok óta börtönben ült, egy brutális gyilkosság elkövetéséért.

Stasiuk és az áldozata, Gerry White között régóta dúlt a viszály. Satsiuk egy időben az önkormányzati képviselő White egyik kocsmájában dolgozott. Később mindkét férfi egy közösségi kertként is szolgáló közpark irányítását ellátó bizottság tagja lett. Stasiuk rengeteg apróság miatt haragudott White-ra. A férfi többek között, állítólag tartozott 25 fonttal (kb. 10 ezer forinttal) Marianne-nak, és Stasiuk szerint a közparkba vitte az üzlete szemetét.

Május 27-én, Stasiuk a közösen felügyelt parkban esett neki White-nak egy láncfűrésszel. Levágta az életéért könyörgő férfi a lábait, majd amikor kifogyott a láncfűrészből a benzin, de White még mindig élt, megfojtotta.

A gyilkosság előtti napokban Stasiuk több barátjának is azt írta üzenetben, hogy most már valódi háborúba kezd, és többüknek említette a láncfűrészt is. A férfit nemrég ítélte életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a bíróság, leghamarabb 25 év múlva szabadulhat.

Marianne azt mondja, tudott róla, hogy a párja néha elveszíti a fejét, de soha sem hitte volna róla, hogy ilyen brutálisra is képes lehet. A történtek ellenére még mindig szereti a férfit, és azt tervezi, hogy a börtönben hozzámegy feleségül. Annak ellenére, hogy az utcán többször is zaklatták, és egyszer meg is ütötték azért, amit vőlegénye elkövetett.

A nő azt mondja, átérzi az áldozat családjának fájdalmát, és nem akarja, hogy egész életében rajta maradjon a bélyeg, hogy egy gyilkos barátnője, de ő megbocsátott Stasiuknak.

Akinek problémája van velem, annak csak azt tudom mondani, hogy én nem öltem meg senkit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik