Nagyvilág

Rovarirtó ölhetett embereket Temesváron

Egy csecsemő, egy 3 éves gyermek és az édesanyja halt meg, 200 lakást evakuáltak, 9 gyermek és 8 felnőtt került kórházba.

A Főtér.ro szerint a tömbházban miután egy cég patkány-, illetve rovarirtást végzett, több lakó mérgezéses tünetet mutatott, mentőt hívtak, hányingerre, hányásra és fejfájásra panaszkodtak. Egy 9 napos csecsemőt és egy 3 éves gyermeket szombaton vittek  kórházba, de még aznap mindketten meghaltak. Vasárnap került kórházba a 3 éves gyermek 29 éves édesanyja, aki hétfő reggel hunyt el. 

Hétfőn nyolc felnőtt és kilenc gyerek került kórházba. A katasztrófavédelmi felügyelőség és a közegészségügyi hatóság  munkatársai a tömbházat kiürítették, a lakókat mikrobuszokkal és mentőkkel kórházakba vitték kivizsgálásra. Mintát vettek a csapvízből, ellenőrzik, milyen szert használtak a rovar- és rágcsálóirtáshoz. Mivel a cég két másik helyszínen is járt, azokat is ellenőrzik. Az illetékes hatóságok mindegyike vizsgálatot indított, és eljárás indult gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.

A Maszol.ro szerint az idegrendszerre káros anyagot (neurotoxint) mértek a szakemberek a temesvári tömbház harmadik és negyedik emeletén, illetve lépcsőházában. A cég nem értesítette a lakókat a rovarirtásról. A hatóságok bezártak két kereskedelmi egységet is, mert a vállalkozás a múlt héten ott is rovarirtást végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik