Nagyvilág

Utálta a reptéri munkáját, 286 feladott poggyász címkéjét cserélte össze

Azokat szívatta meg, akik semmiről nem tehetnek.

Mérges volt a munkahelyére, úgy érezte, rosszul kezelik őt, ezért úgy döntött egy, a Szingapúr-Changi reptéren dolgozó poggyászkezelő, hogy 286 csomagon bosszúból összecseréli a címkéket, így azokat teljesen máshova szállították el, mint a tulajdonosaikat, írja a Channelnewsasia. A 66 éves Tay Boon Keh-t húsz napra börtönbe küldték.

A férfi bevallása szerint 2016. november 8-as és 2017. február 6-a között, azaz három hónapon át művelte ezt a szórakozást – abban az időben egyébként azért volt felelős, hogy a feladott poggyászokat megröntgenezze, mielőtt azokat a gépekbe töltik. 2016 szeptemberének vége felé olyan géphez vezényelték, ami nagyon sokszor elromlott, emiatt hat méterrel odébb, egy működőképes gépig kellett elcipelnie. Főnökeinek jelezte, hogy ez számára fizikailag fárasztó (a feladott poggyászok nem ritkán 20-30 kilogrammot nyomnak), de elküldték azzal, hogy nincs más, aki megcsinálja.

Ezután döntött a terve mellett.

Mindezt egyedül vitte véghez, olyan területeken, amiket nem vett a biztonsági kamera, mindezt azért, hogy biztosra vehesse, hogy a táskákat rossz helyre küldik majd. A férfi azt mondja, ő csak a figyelmet szerette volna felhívni arra, hogy erő- és emberhiányban szenved a reptér. Egy reptéri dolgozó jelezte a rendőrségnek, hogy húsz utasról kapott emailt, akiknek máshova érkezett a csomagjuk, mint ők maguk. 221 utas végül 42 ezer dollárnyi, azaz 12,7 millió forintnyi kártérítést kapott.

Kiemelt kép: Bloomberg/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik