Nagyvilág

Halálos áldozata van a franciaországi havazásnak

Több mint 300 ezer háztartásban nincs áram.

Franciaország délkeleti megyéiben komoly gondot okoz a heves havazás. Egy 63 éves férfi meghalt a Lyontól délkeletre található Roche településen. Az autójára dőlt fát próbálta meg eltolni mások segítségével, amikor a hó súlya alatt egy másik fa rájuk zuhant, és agyonütötte. A balesetben egy 27 éves férfi is megsérült.

A folyamatos, erős havazás miatt Lyon környékén két nagyfeszültségű vezeték meghibásodása miatt állandósult az áramkimaradás.

Jelenleg 330 ezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás. Rengeteg a hó. Éjszaka nehezek voltak a körülmények, nehéz megmondani mikorra tudjuk helyreállítani a szolgáltatást

– mondta az Enedis áramszolgáltató kommunikációs igazgatója a francia hírügynökségnek. Robin Devogelaere rendkívül súlyosnak nevezte a hóhelyzetet.

Kidőlt fák, hótól roskadozó faágak, amelyek megfagytak és áramszüneteket okoznak. A tapadó hó beborítja az elektromos vezetékeket

–  tette hozzá.

A havazás reggel jelentős fennakadásokat okozott a közlekedésben is: Grenoble és Lyon környékén szünetelt a vasúti közlekedés, a teherszállító járműveknek megtiltotta a rendőrség a közlekedést.

Kiemelt kép: MTI/AP/Laurent Cipriani

Ajánlott videó

Olvasói sztorik