Nagyvilág

Szlovák busztragédia: a 12 halottból 4 gyerek – fotók, videók

Nem találtak újabb áldozatot a roncs alatt.

A Nyitragerencsérnél (Nitrianske Hrnčiarovce) történt balesetben a véglegesnek tűnő adatok szerint nem tizenhárman, hanem tizenketten haltak meg. Négy gyermek volt az áldozatok között. A roncsok alatt nem találtak újabb halottat, írta a Paraméter. 17 embert kórházba vittek, közülük háromnak a sérülése életveszélyes, de érkeztek információk 20 sérültről is.

A javarészt iskolásokat szállító busz egy kavicsot szállító teherautóval karambolozott a 65-ös úton, Szemtanúk szerint a kamion a baleset előtt megbillent valami miatt és a busz oldalának hajtott, ezért került a busz az árokba.

A rendőrség Facebook-oldalán fotókat és videót tett közzé a buszbaleset helyszínéről.

Tragická nehoda autobusu

AUTENTICKÉ VIDEO Z MIESTA TRAGICKEJ NEHODY AUTOBUSUPodľa aktuálnych informácií je po nehode 12 mŕtvych, z toho minimálne 4 sú maloleté osoby, ďalej je 17 zranených. Z toho traja sú v kritickom stave. Medzi ranenými je aj vodič nákladiaku.Čísla však nie sú konečné, niektoré obete môžu byť ešte zakliesnené pod autobusom.

Közzétette: Polícia Slovenskej republiky – 2019. november 13., szerda

Denisa Saková belügyminiszter szerint, a 2009-es garamszécsi buszbaleset után Szlovákia második legtöbb áldozatot követelő közlekedési balesete volt a szerdai, amit szerinte az okozhatott, hogy túlterhelt volt a kamion, írta a BUMM.sk.

Közzétette: Denisa Saková – Ministerka vnútra SR – 2019. november 13., szerda

A tragédia miatt a szlovák politikusok mellett részvétüket fejezték ki a magyar közjogi méltóságok (Áder János, Kövér László és Orbán Viktor) is.

Kiemelt kép: Polícia Slovenskej republiky / Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik