Nagyvilág

Elvitte a cunami a teheneket, de az állatok 8 kilométert úsztak és megmenekültek

Életben vannak azok a tehenek, amelyeket szeptemberben a Dorian hurrikán ragadott magával egy észak-karolinai szigetről. A vízbe pottyant állatok kilométereket úszva értek partot.

A BBC News beszámolója szerint a három tehén a Cedar-sziget egy csordájához tartozott. Amikor szeptemberben a térségre lecsapott a Dorian hurrikán, egy „mini cunami” hullámai magukkal ragadták az állatokat. Mindeddig úgy gondolták, hogy elpusztultak, de a közelmúltban megpillantották őket az észak-karolinai partvidék, az Outer Banks egy nemzeti parkjában.

A park illetékesei szerint a tehenek mintegy nyolc kilométert úsztak az óceánban, míg a zátonyos partszakaszon sikerült kimenekülniük a szárazföldre.

A park dolgozói egy hónappal a hurrikán után látták meg az első tehenet az egyik zátonyszigeten, két héttel ezelőtt pedig a másik kettőt is sikerült megtalálni. A park szóvivője, B. G. Horvat szerint a teheneknek szerencséjük volt, hogy nem sodródtak ki az Atlanti-óceánra, mint néhány vadló.

A tervek szerint visszaszállítják őket a Cedar-szigetre.

A Dorian hurrikán szeptember elején érte el az észak-karolinai Outer Banks partszakaszt heves esőzéssel, széllel és áradással. A pusztító vihar a Bahamákról érkezett, ahol több tucatnyi ember halálát okozta.

Kiemelt képünk illusztráció (MTI/EPA-ANP/Siese Veenstra)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik