Nagyvilág

Végre megszólalt Bush – bringás pulcsiban, csapzottan mondott valami egészen ijesztőt

George W. Bush volt elnök szerint ő már nem éli meg unokái gyarapodását.

A nyilvánosságot egy ideje kerülő hetvenhárom éves republikánus politikus, volt elnök George W. Bush a Fox televíziónak adott nyolcperces interjút péntek este Crawfordban lévő birtokáról. Méghozzá Dana Perino szerkesztő-műsorvezetőnek, aki korábban a sajtófőnöke volt a Fehér Házban.

Perino először az édesapja politikai örökségéről faggatta a volt elnököt, annak kapcsán, hogy a néhai George H. Bush volt az amerikai elnök harminc éve, amikor megkezdődött a berlini fal lebontása.

Ifjabb Bush (aki ugye az Egyesült Államok 43. elnöke volt) úgy fogalmazott: édesapja „mesteri munkát végzett szövetségeseivel karöltve a békesség, vagy legalábbis a békesség lehetőségének megteremtése érdekében”.

Bush szerint ma kaotikus politikai légkör uralkodik az Egyesült Államokban.

Ezzel együtt optimista, mert:

  • a történelem azt igazolja, hogy a politikai polarizálódáson mindig sikerül úrrá lenni
  • a demokrácia képes az öngyógyításra
  • és amúgy sem most fordul elő először az amerikai történelemben, hogy az ország bizonytalan időszakot él meg.

Hogy mikor kerül egyenesbe az ország, Bush így felelt:

Azt valószínűleg már nem érem meg, hogy lássam az unokáim gyarapodását, de meggyőződésem, hogy az a világ, amelybe ők belépnek, egyedülálló lesz és rengeteg lehetőséget kínál majd.

Bush tartózkodott Donald Trump elnök bírálatától, miként Trump megválasztása óta mindig is távol tartotta magát a politikától.

A volt elnök, mióta visszavonult a politikától, festészetet tanul; a napokban nyílt portrékiállítása a washingtoni Kennedy Központban.

Kiemelt kép: Fox News

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik