Nagyvilág

Harci fejszéjével futamított meg egy betörőt az amerikai hobbiviking

A volt barátnőjét kereshette a lakásban az erőszakos behatoló.

Ha tudta volna a 33 éves Alex Lavell Rawls, hogy mivel foglalkozik szabadidejében annak a laskásnak a bérlője, ahová betört szerdán este, valószínűleg óvatosabb lett volna. Rawls azonban semmit sem sejtett, ezért most súlyos sérülésekkel várja a bírósági tárgyalását – írja egy michigani hírportál.

A 36 éves Ben Ball (borítóképünkön) otthon videojátékozott szerdán este, amikor hangos dörömbölést hallott a lakása bejárati ajtaján. Mire reagálhatott volna, az ajtót berúgták. Rawls nyomult be a lakásba, de addig Ball már felkapta a mindig keze ügyében lévő replika harci fejszét, és rátámadt a behatolóra.

Ball szabadidejében hagyományőrző harcos, ezért a lakásában több, kardot, pajzsot, páncélt és ezekhez hasonló felszerelést tart.

A férfi azt mondja, azonnal felismerte a betörőt, aki egy ideig együtt járt a korábbi lakótársával. A nő épp azért költözött el, hogy az erőszakos Rawls ne találhassa meg. Mivel ismerte a férfit, Ball okkal tartott attól, hogy a támadójánál lőfegyver van.

Ben Ball harci fejszéje (fotó: Wood TV)

Ball legalább egyszer eltalálta Rawls testét a fejszével, a két férfi ezután birkózni kezdett. A berendezésből hamarosan csak romok maradtak, és mindent vér borított az apró lakásban. A behatoló végül futva menekült, ám közben egy szomszéd már értesítette a rendőrséget.

A rendőröknek nem volt nehéz dolguk, elég volt Rawls vérnyomait követniük. A férfi júliusban szabadult a börtönből, ahol azért ült, mert megtámadott és lefegyverzett egy rendőrt. Most betöréssel vádolták meg, ha elítélik, akár húsz évet is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik