Nagyvilág

Csak imádkozott az eltűntté nyilvánított román elnökjelölt

Az összeesküvés-elméletek nagymesteréről nem zárható ki, hogy így akart bekerülni a hírekbe a kampány utolsó napján.

A kormányőrség csütörtökön eltűntté nyilvánította az egyik román államfőjelöltet, Ninel Peiát. A Román Nemzet Pártjának politikusa szerdán megszállt egy kolozsvári szállodában, hajnalban elhagyta szobáját, eltűnt, a telefonhívásokra sem válaszolt – írta a Maszol.ro.

A politikus eltűnését a jelöltek biztonságáért felelős kormányőrség jelezte a Kolozs megyei rendőrségnek. Miután csütörtök reggel nem találták a szobájában, átnézték a biztonsági kamerája felvételeit. Kiderült, hogy az államfőjelölt 1 óra 17 perckor elhagyta a szállodát.

Ninel Peia péntekre virradóra előkerült.

A Mediafaxnak nyilatkozó rendőrségi források szerint a putnai kolostornál van, ahová imádkozni ment, de erről nem értesítette a biztonságáért felelős kormányőrséget. Nem kizárt, hogy így akart bekerülni a hírekbe a kampány utolsó napján.

Ninel Peia 2012 és 2016 között a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselője volt. Botrányos kijelentései miatt kizárták. Azt állította, hogy az oltások veszélyeztetik a babák életét, be akarta tiltani a szexuális nevelést az iskolákban, és a magyarokat okolta azért, hogy négy éve  64 ember meghalt, amikor tűzvész pusztított egy bukaresti szórakozóhelyen. Ő írt arról az  összeesküvés-elméletről, amely szerint egy budapesti egyetemen ördögi terve valójában Románia szétszakítását készítette elő.

Kiemelt kép: Ninel Peia/Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik