Nagyvilág

Kosarat kapott Donald Trump a CNN-től

A hírtelevízió visszautasította az elnök két kampányvideójának sugárzását.

A CNN azzal indokolta a döntését, hogy Donald Trump újraválasztási kampányénak két elutasított videója nem volt tényszerű. A hírtévé az elnök harmadik reklámfilmjét leadja.

Az egyik videó Joe Biden volt alelnök, a demokraták legesélyesebb elnökjelölt-aspiránsa elleni alaptalan vádakkal foglalkozott, közben „média-ölebekről” beszéltek, és CNN műsorvezetők fotóit mutatták. A tévé elfogadhatatlannak nevezte munkatársai ócsárlását.

A másik kampányfilm a Trump és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közötti telefonbeszélgetés kiszivárogtatójáról szólt, megismételve, hogy az elnök alkotmányos felmentéséhez (impeachment) szükséges vizsgálat nem más, mint államcsíny.

Az MTI szerint a  visszautasítás után Trump kampánycsapata a CNN-t a Demokrata Párt PR-cégének nevezte. Tim Murtaugh szóvivő közölte: a tévé csak Joe Biden védi, ezért nem meglepő, hogy

az igazságot kimondó reklámokat nem sugározzák.

Csütörtökön este Joe Biden kampánystábja közölte, hatmillió dollárt szán reklámkampányra abban a négy tagállamban, ahol a jövő évben az első előválasztásokat tartják. A Biden-kampány televíziókban és internetes platformokon hirdet majd.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Shawn Thew

Ajánlott videó

Olvasói sztorik