Nagyvilág

Megmérgeztek hét elefántot Srí Lankán

Nyomozást indítottak a Srí Lanka-i hatóságok, miután a gyanú szerint hét elefántot is megmérgeztek múlt héten az országban, írja a BBC.

Négy állat tetemét pénteken, további háromét szombaton találták meg a Habarana rezervátumban.

A hivatalos tájékoztatás szerint mindegyik elefánt nőstény volt, és ugyanabból a csordából származtak. Az egyik állat vemhes volt.

A vadőrök a biztonsági emberekkel összefogva most átvizsgálják az egész területet további elpusztult elefántok után kutatva.

Fotó: STR / AFP / Europress

A boncolást a hétvégén elkezdték a szakemberek, és bár egyelőre nem tudni pontosan, mi vezetett az állatok halálához, a tisztviselők szerint a közeli falu lakói mérgezhették meg őket, amiért az ormányosok megették a növényeket a földjeiken.

Hétfőn egy újabb elefánttal végeztek az ország középső részén, de nem tisztázott, hogy van-e összefüggés az esetek között.

A vadon élő elefántok meggyilkolása illegális az országban, de az állatok gyakran kerülnek konfliktusba a vidéki közösségekkel. És ahogy ezek a települések egyre inkább terjeszkednek, úgy fordítottan arányosan csökken az állatok élőhelye.

Srí Lankán sok elefántot tartanak fogságban a turisták szórakoztatása miatt. Legutóbb 2011-ben számolták meg a vadon élő állományukat, akkor 5879 elefánt élt az országban.

Kiemelt kép: STR / AFP / Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik