Nagyvilág

Dzsihadisták gyilkoltak Egyiptomban

Hivatalosan nyolc áldozatról tudni, de az Iszlám Állam szerint 15 katonát öltek meg.

Hét egyiptomi katona és egy civil vesztette életét a Sínai-félszigeten az Iszlám Állam helyi szervezetének támadásában. A halottak mellett két katona is megsebesült az iszlamisták rajtaütésében Bir al-Abed településén. Az Iszlám Állam azt állította, hogy harcosai 15 katonát gyilkoltak meg, de ezt független forrásból nem lehetett ellenőrizni.

A zömében beduinok lakta Sínai-félszigeten azóta szaporodtak meg a terrorakciók, amióta Mohamed Murszi államfőt a hadsereg megbuktatta. A térségben ezt követően fegyveres harcot indító iszlamista szervezet hűséget fogadott az Iszlám Államnak, és felvette a Vilajet Sínai (Sínai Tartomány) nevet.

Az MTI emlékeztet rá, hogy egyiptomi hadsereg tavaly februárban indított offenzívát a terroristák kiűzésére a félszigetről. A harcokban katonák és rendőrök százai vesztették életüket. A kairói védelmi minisztérium pontosabb időszak megjelölése nélkül pénteken azt közölte, hogy az utóbbi időben 118 szélsőségessel végeztek a Sínai-félsziget északi és központi részén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik