Nagyvilág

Pedofil lehet a 11 éves román kislány gyilkosa

A házuktól alig több mint 350 méterre rabolta el a gyermeket.

Pénteken jelentették az eltűnését a 11 éves kislánynak, akinek a holttestét vasárnap találták meg egy mezőn. A Transindex most azt írja, hogy a nyomozást vezető ügyész szerint a gyermek már nem élt, amikor értesítették a rendőrséget eltűnéséről. Emberölés és emberrablás miatt nyomoznak, de nem zárják ki, hogy nemi erőszak, más szexuális agresszió is történt.

A kislány holttestét műanyag fóliába csomagolták, erőszak nyomait találták rajta. Több információt a boncolás eredményétől és a helyszíni vizsgálatoktól remélnek. A fő gyanúsított egy férfi, aki autójával a Gura Sutii település melletti faluba 30 perc múlva ért át, noha a két település közti táv 2-3 perc alatt megtehető.

A főügyész azokat a híreket, hogy egy holland állampolgárt keresnek nem akarta sem megerősíteni, sem cáfolni. Annyit árult el, hogy a fő gyanúsított egy bérelt autót vezetett, amit a rendőrség már lefoglalt.

A Maszol.ro szerint a nyomozók a térfigyelő kamerák felvételei alapján rekonstruálták azt is, hogy a 11 éves kislányt erőszakkal tuszkolták be egy kocsiba, a saját házuktól alig több mint 350 méterre rabolták el.

A gyanú azért terelődött a hollandra, mert ő bérelte a gyanús autót. A férfi néhány nappal korábban Bukarestben lakást bérelt, de szombat este vélhetően felült egy  Amszterdamba tartó repülőgépre.

Egy kriminálpszichológus azt mondta, vélhetően egy „szexuális pszichopata, egy pedofil” verte, erőszakolta meg a kislányt mielőtt megfojtotta, majd fóliába csavarta, és megpróbálta elrejteni a testet a kukoricásban.

A jelenség ijesztő méreteket ölt, nemcsak nálunk, hanem egész Európában.

A szakember szerint világszinten körözik a pedofilokat, így bárhol követ el bűncselekményt, mindenütt keresik a tettest, aki a DNS-mintája alapján viszonylag könnyen beazonosítható.

Abban bíznak, hogy a román–holland kiadatási egyezmény alapján, hamarosan megtalálják a gyilkost. A rendőrség időközben nyilvánosságra hozott egy képet az első számú gíanúsítottról.

A térfigyelő kamerák felvételen látható az is, hogy az általa vezetett autóban ül az elrabolt kislány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik