Nagyvilág

Felállva énekelt Orbánnak az egész csarnok Rómában

Felállva és tapsolva kezdett énekelni az egész csarnok az olasz jobboldali párt, a Fratelli d’Italia római rendezvényén, amikor Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, az olaszok írták a legszebb dalt az 1956-os forradalomról, amely úgy kezdődik, hogy Avanti ragazzi di Buda, tudósít a hvg.hu.

Ezt a kijelentést előbb vastapssal jutalmazta a közönség, majd felállva énekelték el közösen a dalt.

A lap emlékeztet, Giorgia Meloni pártelnök korábban azt mondta, azért hívta meg a magyar miniszterelnököt a rendezvényre, mert modellnek tartja a visegrádi országokat, és köztük mindenekelőtt Magyarországot.

Beszédében Orbán Viktor úgy fogalmazott,

Magyarország 2010-ben olyan állammodellt hozott létre, amelyet Brüsszelből erősen támadtak. De míg a Brüsszelben sokan készen kapták a demokráciát, nekünk meg kellett érte küzdenünk.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A migrációval kapcsolatban arról beszélt, ő már 2015-ben látta, hogy az európai vezetők szemlélete lerombolja az európai életformát. A bevándorlás az ő ideológiai céljukat szolgálja, szavazókat importálnak, akiknek meg fogják adni az állampolgárságot. Míg mi úgy tekintünk Európára, mint nemzetek szövetségére, magyarázta.

Válaszolt Giuseppe Conte olasz miniszterelnöknek is is, aki délelőtt kijelentette, Orbán magára hagyta Matteo Salvinit, amikor nem lépett ki vele együtt az Európai Néppártból.

Hallottam, hogy délután kollégám azt javasolt önöknek, hogy faggassanak engem arról, hogy Magyarország miért nem segíti Olaszországot a menekültek átvételével. Van, amiben tud segíteni Magyarország Olaszországban, de a menekültek kvóta szerinti átvételében nem.

Frissítünk!

Orbán lett a vita tárgya Olaszországban
A külügyminiszter szerint Orbán foglalkozzon a saját népével, a jobboldali pártelnök rögtön bevédte a magyar miniszterelnököt.

Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik