Nagyvilág

Azonosították a sorozatgyilkost, akit 1,8 millió rendőr keresett

A dél-koreai rendőrség állítása szerint elfogtak egy sorozatgyilkost, aki harminc évvel ezelőtt több nőt is megerőszakolt majd megölt, írja a BBC.

Az elkövető 1986 és 1991 között tíz nővel végzett a Szöultól délre fekvő Hvaszong városában. Ebben az időszakban közel 1,8 millió rendőr vett részt a nyomozásban.

A hivatalos tájékoztatás szerint a DNS-minták alapján legkevesebb három gyilkosságot az 56 éves Lee Chun-jae követhetett el.

Jung Yeon-je / AFP / Europress

A gyanúsított jelenleg is életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, miután megerőszakolta és meggyilkolta sógornőjét 1994-ben.

A férfi mindent tagad és nem is lehet vádat emelni, mert Dél-Koreában a gyilkosságok elévülési ideje 15 év, ami már bőven letelt.

Az áldozatok között volt tinédzser és egy 70 éves nő is, halálukat fojtogatás okozta. A gyilkos a gyanú szerint ehhez az áldozatok holmijait, többek közt zoknikat és harisnyákat használt.

Ez Dél-Korea történetének leghíresebb gyilkosságsorozata, sokszor hasonlítják a Zodiákus gyilkosságokhoz. A történtek alapján készült A halál jele című díjnyertes misztikus-thriller, melyet 2003-ban mutattak be Dél-Koreában.

A hatóságok több mint 21 ezer embert hallgattak ki a nyomozás során és több mint 20 ezer embertől vettek ki ujjlenyomatot, sikertelenül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik