Nagyvilág

Nők azért mennek plasztikai sebészhez, hogy kijavítsák a „flegma arcukat”

Az RBF, azaz a „resting bitch face”, szó szerinti fordításban körülbelül annyit jelent: „flegma picsa arc”. Így nevezik az angol szlengben azt az arckifejezést, amikor egy nő dühösnek vagy ingerültnek látszik, mikor igazából nyugodtak vagy legalábbis semmilyen érzelmet nem akarnak kifejezni a mimikájukkal – írta a New York Post.

Azok közül, akiknek ilyen az arca, sokan elfogadják, legalább nem zavarják őket idegenek, mások viszont nem örülnek neki, és szeretnék, ha könnyebben megközelíthetőnek tűnnének. Utóbbi csoport egyes tagjai ezért egészen a plasztikai sebészig merészkednek. Egy sebész legalábbis azt állította a lapnak, hogy sokan hajlandóak azért fizetni, hogy ne tűnjön ilyennek az fizimiskájuk.

Egy elég átlagos kérés ez a páciensektől. Több ilyet is kapok hetente

– nyilatkozta dr. David Shafer.

Noha a kifejezés még csak pár éve létezik, az elmúlt egy évben megduplázódott az ezt használók száma, mondta a doktor a lapnak. Azt is elmesélte, hogyan alakítják át a flegma arckifejezés eltávolításához az arcot. Töltőanyagot, néha botoxot, injekcióznak az arc bizonyos területeire, ezáltal az arc lágyabbnak és boldogabbnak tűnik. Ilyen terület a száj szélei, a szemöldökök közötti bőr valamint az az alsó ajkak.

A kezelés 10-20 percet vesz igénybe, és 150 ezer és 1,5 millió forint közötti összegbe kerülhetnek, függ az orvostól és attól, hogy hány injekciót ad be. Általában kétévente kell újra feltölteni.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik