Nagyvilág

Két napig mászott kettétört lábbal egy ausztrál túrázó

A körülményekhez képest szerencsésen úszott meg egy balesetet egy ausztrál túrázó a hétvégén. Neil Parker Brisbane mellett kirándult, amikor megcsúszott és lezuhant egy 6 méter magas vízesésen. Az esés következtében törést szenvedett az egyik csuklóján, az egyik lábszára pedig gyakorlatilag „kettétört”.

Mivel a telefonját is elvesztette, ezért Parker rájött, hogy ez egyetlen esélye az, ha sikerül elérnie a közeli tisztást, ahol észrevehetik. A férfi gyakorlott túrázó, ezért nem csak fájdalomcsillapító volt nála, hanem kötszer is, amelyből – néhány ág segítségével – sínt készített a lábának.

A törött végtagjára ettől függetlenül nem tudott ráállni, ezért a BBC tudósítása szerint Parker mászva tette meg a 3 kilométeres utat a tisztásig. Mivel a lábát folyamatosan az ép kezével kellett arrébb raknia, igen lassan haladt: az út 2 napig tartott. A férfinál volt víz, étel azonban alig, de a tisztásra érve egy helikopter észrevette és kórházba vitte. Az orvosok szerint Neil Parker kimondottan jó állapotban van és nyolc hétbe telik a felépülése.

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik