Nagyvilág

Elpusztult Csuang-Csuang, az óriáspanda

Látszólag előzmények nélkül, 19 éves korában elpusztult Csuang-Csuang, a Kínától kölcsönkapott pandapár egyik tagja egy thaiföldi állatkertben — írta meg a SkyNews.

Wutthichai Muangmun, a Chiang Mai állatkert igazgatója szerint Csuang-Csuang hétfőn omlott össze barlangjában bambuszlevelekből álló menüje elfogysztása után. Kannikar Nimtrakul állatorvos szerint az óriáspandák élettartama 14-20 év.

Fotó:  Pornchai KITTIWONGSAKUL / AFP

Az állat testén semmilyen sérülést nem találtak, nemrégiben pedig egészségügyi vizsgálaton esett át.A lap szerint az állatkert dolgozói fekete-fehér öltözetben gyászolják kedvenc pandájukat.

Az állatkert egy hosszútávú kölcsön keretében láthatta vendégül Csuang-Csuangot. Nőstény társával, Lin Huival 2003-ban érkeztek 10 évre, majd az eredeti konstrukciót további 10 évvel meghosszabbították. Bár a pandák kikölcsönzését fajmegőrzési és kutatási célok indokolták, Kína a ritka állatokkal egyfajta baráti gesztust is gyakorolt. A két óriáspanda óriási sztár lett Thaiföldön, az érdelődők három éven át a nap 24 órájában követhették életüket egy csatornán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik