Nagyvilág

Orbánt és a taót bírálta, képtelenség lett a vége

Mást mond a székelyföldi fociklub és mást a sportfotós, akinek visszavonták akkreditációját.

Az FK Csíkszereda visszavonta a Sportfoto Press akkreditációját a 2019-2020-as idényre. A Transindex idézi a sportklub hivatalos közleményét, amely szerint a cég alkalmazottja, Halmágyi Zsolt a 2018-as Hargita Megyei Sportgálán a klub edzői, játékosai előtt sértegette az FK Csíkszereda elnökét,

illetve megjegyzéseket tett a jelenkori magyar kormányfőre és a magyarországi sporttámogatási rendszerre. Ez a viselkedés számunkra teljesen elfogadhatatlan és úgy gondoljuk, hogy akkor, amikor fiatal sportolóink épp elismerésben részesülnek nem lett volna helye ennek.

Az FK Csíkszereda cáfolta, hogy Halmágyi Zsoltot kitiltották a stadionból, a sportfotós bármikor bemehet a meccsekre, ha vesz jegyet. Dolgozni is engedik, ha egy jelentősebb sajtóorgánum és nem a Sportfoto Press küldi.

Halmágyi Zsolt ugyanakkor a Transindexnek azt mondta, ő nem tett semmilyen minősíthetlen megjegyzést Orbán Viktorra. A sportklub felkérte, hogy néhány meccsét fotózza. Megállapodtak, ő hónapokon át dolgozott, de nem jött a pénz.

A sportgálán Szondy Zoltán elnöktől annyit kérdezett, csődbe megy-e a klub, mert úgy gondolta, ha egy cég nem tudja rendezni a tartozását, akkor problémái vannak.

Persze mindenki tudja, hogy a magyar állam nagy összeggel támogatja a klubot, és mindenhol azt olvasom, hogy a magyar állam tetemes összegekkel támogatja a határon túli sportot, tehát úgy gondolom, hogy nem a magyar kormánnyal van baj, hanem a menedzsmentben.

Halmágyi szerint tőle távol áll a politika, nincs gondja a támogatásokkal és azt sem érti, hogy a klubelnöknek vele van baja, vagy az orgánummal, amit képvisel. Az FK Csíkszereda egyébként  azóta már rendezte felé a tartozását.

A Maszol.ro korábban azt írta, hogy a székelyföldi fociklub és a  sportfotós vitája miatt az Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz fordult a Román Sportújságírók Szövetsége. A fotós jelezte a történteket a Magyar Sportújságírók Szövetségének, illetve a csíkszeredai klubbal szakmai együttműködésben álló magyarországi Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának is.

658 milliárd ment látványsportokra, 25 milliárd Felcsútra az államkassza helyett
Orbán Viktor faluját ma már kézilabdaklubok követik a sikerlistán. Mérlegen a nyolc éve tartó, őrült összegű taorendszer.

 

Kiemelt kép: FK Csíkszereda/Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik