Nagyvilág

Meghalt Ababi Csilla nagyváradi színésznő

Életének 37. évében hunyt el, hosszan tartó, súlyos betegség után.

Ababi Csilla halálhírét a nagyváradi Szigliget Színház jelentette be közösségi oldalán. Mint írták, életének 37. évében, méltósággal és különleges erővel viselt, hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el.

Fájó szívvel tudatjuk, hogy kedves barátunk és megbecsült munkatársunk, Ababi Csilla, a Szigligeti Társulat tagja, hosszan tartó súlyos betegség után ma elhunyt. Emlékét örökké szívünkbe zárjuk.


A Krónika szerint Ababi Csilla 1983. július 19-én született Nagyváradon. Középiskolai tanulmányait szülővárosában végezte, utána a marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemen tanult.

2006-tól volt a nagyváradi Szigligeti Társulat tagja, ahol 2016-ban Földes Kati-díjjal és a legjobb női főszereplőnek járó Nívódíjjal tüntették ki. Alapító tagja volt az Oberon Csőszínház alternatív színházi társulatnak, részt vett a Színház az iskolában, iskola a színházban nevű színházi nevelési programban.

A nagyváradi teátrum közölte, Ababi Csilla emberfeletti erővel és példaadó bátorsággal töltötte az elmúlt éveket, felépülését sokan várták reménykedve,  ő maga is hitt abban, hogy gyógyulása után  újra foglalkozhat a színészettel, a színházzal.

Ababi Csilla temetése családi körben lesz, színházi búcsúztatásának időpontjáról a későbbiekben tájékoztatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik