Nagyvilág

A teljes család vegán lett, a barátok nem viselték túl jól

Egy dél-nyugat-angliai kisvárosban élő család vegán lett, ám ők sem számítottak arra, milyen komoly következményekkel jár számukra az életmódváltás. Na, nem az egészségükre, hanem a szociális életükre nézvést. A család tagjai már korábban is vegetáriánusok voltak, de az anya, Jacqui Robins, egy videó hatására áttért a veganizmusra.

A videó a tejipar kegyetlen valóságát mutatta be. Elszörnydtem és onnantól kezdve semmilyen tejterméket nem akartam fogyasztani, mert úgy éreztem, hogy ha képtelen vagyok elviselni a látottakat, mégis megveszem a boltban a tejtermékeket, akkor szándékomon kívül támogatom mindezt

– mondta a 44 éves Jacqui, aki amúgy táplálkozási szakértő. A váltásban követte a férje, majd három gyerekük is, de az anya állítása szerint mindenki maga hozta meg a döntést. A barátok és a város lakói azonban már nem voltak ennyire megértőek. Mikor Jacqui posztolt pár figyelemfelkeltő videót a Facebookon, a barátok sorra elfordultak a családtól, a gyerekeket pedig az iskolában szégyenítették meg és közösítették ki.

Azt mondták, hogy inkább hallgassak ezekről a dolgokról, és a halott állatok képe helyett inkább családi fotókat posztoljak. Az iskolában sem tanítanak semmit arról, hogyan készül pontosan az az étel, ami az asztalra kerül

– mondta az anya a Mirrornak, aki nem érti, mi váltja ki ezt az agresszív ellenállást, mikor szerinte a szociális média a leghatékonyabb felület, ahol a felvilágosítást folytatni lehet.

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik