Nagyvilág

Tízezer euró kapott az igazgató a kutyagumi gyűjtéséért

Ennyibe került, hogy a kirúgott igazgatót visszavették, majd porig alázták.

A Hotnews.ro alapján a Főtér.ro ír a szokatlan perről, amely azt követően indult, hogy egy bukaresti cég úgy akart megszabadulni volt igazgatójától, hogy megalázó munkákra kötelezte. A felperest kilenc éve vették fel igazgatónak a Romexpóhoz, ahol  néhány év múlva összetűzésbe került feletteseivel.

Kirúgták, de jogtalanul. Perre ment, nyert, vissza kellett helyezni állásába. Megint kirúgták, ismét törvénytelenül. A bíróság újra a javára döntött. Felettesei ekkor úgy döntöttek, elérik, magától távozzon.

Igazgató maradt, de 2016-tól olyan munkaköri leírást kapott, mint egy takarító. 

Ő felelt a vécék takarításáért, a cég kiállítócsarnokának területén az állati ürülék, a szelektív hulladék összegyűjtéséért, a sétányok takarításáért, a zöldterületek karbantartásáért, a kártevőirtásért, a fűnyírásért és azért, hogy a fákat megszámolják.

A férfi feljelentést tett a megalázó bánásmód miatt. A bíróság újra a javára ítélt, kimondta, hogy főnökei egyértelműen megsértették a méltóságát, amikor beosztásához képest alacsonyabb rendű munkát bíztak rá. Ezért tízezer eurós (mostani árfolyamon 3,3 millió forintos) kártérítést ítéltek meg a javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik