Nagyvilág

A tájfun miatt Tokió környékén megállt az élet

Árvíz és fölcsuszamlás veszélyére is figyelmeztetnek.

Milliók maradtak áram nélkül Tokió környékén, a térségben 200 kilométer/órás sebességet meghaladó széllökésekkel pusztít a Faxaj tájfun. A trópusi vihar helyi idő szerint hétfőn hajnali 5-kor érte el a Tokiói-öböl partján Csiba városát.

A tokiói elektromos művek szerint Tokió agglomerációjában és Sizuóka prefektúrában 900 ezernél is több háztartásban nincs áram. A fővárosban és környékén reggel 8 óráig minden vonatot leállítottak – írja az MTI.

A tokiói repülőtéren vasárnap 135, hétfőn már mintegy 100 járatot kellett törölni. A hatóságok árvíz és fölcsuszamlás veszélyére is figyelmeztettek az érintett területen. A Faxaj a 15. tájfun ebben a szezonban.

Augusztus közepén a Krósza tájfun csapott le heves széllökésekkel és esőzéssel Japán nyugati részére, akkor egy ember meghalt, majd augusztus végén súlyos árvizeket okozott a következő trópusi vihar Japán déli-nyugati területén, ahol hárman haltak meg.

Kiemelt kép: A Krósza miatt törölt járatokat nézték utasok a tokiói repülőtér kijelzőjén augusztus 15-én. MTI/EPA/Majama Kimimasza

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik