Nagyvilág

A brexit mögött – az Egyesült Királyság arcai

A brexit mögött – az Egyesült Királyság arcai

Az Egyesült Királyság Európai Unióból való kilépése, azaz a brexit körüli felhajtás közepette hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy itt nem csak egy politikai eseményről van szó, a háttérben valódi, hús-vér emberek vannak, akik nem tudják pontosan, mit hozhat a jövő. A következő képsorozat azt mutatja meg, milyen sokfélék a britek.
A tizenéves William Mayer a családjával nem csak tenyészti a szárnyasokat, hanem rendszeresen bemutatóra is viszik a madarakat. Itt egy 2017-es versenyen látható egy olyan különleges fajtájú, díjnyertes kacsával, amelyet William családja mentett meg a kihalástól. Amikor elkezdték a tenyésztését, alig egy pár darab volt belőlük, mára már több tucatnyi található a család farmján. Fotó: Jack Joyce
Mi a közös Vilmos hercegben és Joshua Adeyemiben? Hogy mindketten Nagy-Britannia egyik, ha nem a legelitebb magánfőiskolájára jártak, az Etonba. Vilmos királyi hátterével ellentétben azonban Joshua jóval szerényebb körülmények között nőtt fel, állami középiskolát végzett, az Etonba pedig ösztöndíjjal jutott be. Joshuát később felvették Cambridge. Ezt a fotót a testreszabott és az iskola által fizetett etoni egyenruhájában Joshuáról a gyerekkori otthonában készítette Tristan Bejawn fotós.
A suffolki repülőmodelles klub egyik tagja a különleges szemüvege a repülője perspektívájából mutatja a környező tájat, így a férfi könnyebben tudja irányítani a gépet. Amikor a fotós, Harry Hall megkérdezte őt, hogy mitől lesz tökéletes egy modellreptetős nap, a férfi azt válaszolta: „Jó idő kell hozzá, szélcsend és egy pár darab keksz.” Fotó: Harry Hall
Nyaral a suffolki Hubbuck család. Garrod Kirkwood olyan képet szeretett volna készíteni, amely felidézi a közösségi média előtti családi nyaralások emlékét.
Libby Lane, az Egyesült Királyság első női püspöke a Chester katedrálisban. Fotó: Peter Kindersley
Barry Lewis éppen cd-borítót készített Julian Dawson zenész és énekes számára, amikor a munka végeztével, pihenésképpen lefotózta azt is, ahogy Dawson felbukkan a víz alól.
Yasodhara Pathanjali Srí Lanka-i művész, leginkább virágokat fest. Londonban él és családon belüli erőszak túlélője. Gavin Li londoni otthonában fotózta le Yasodharát, aki hagyományos népviseletben látható.
Sirli Raitma azután kezdte el fotózni édesanyját, Ehát, hogy az asszony súlyos depresszióba esett. Sirli segíteni szeretett volna, ezért kitalált egy projektet: Ehát mindig is érdekelték a ruhák, ezért a fotós különféle stílusú ruhákat, frizurát, sminket kiválasztva kezdte el fotózni édesanyját a legkülönlegesebb helyeken. A cél eredetileg az volt, hogy elvonják a figyelmet Eha betegségéről, de végül abban is segített, hogy az asszony felszabadultabb, nyitottabb legyen másokkal szemben, annak ellenére, hogy nem tud jól angolul.
Max Miechowski 2018-ban kezdte el fotózni a londoni Burgess Park életét és rögtön az első nap felbukkant egy társaság, amelynek tagjai egész nap salsát táncoltak a parkban. Ebba Karlsson és Eddie Okutu barátok, akik együtt érkeztek a parkba táncolni. Miechowski aznap számos fotót készített a táncosokról, de mind közül ez a kedvence.
Olvasói sztorik