Nagyvilág

Fekete medve ölt meg egy nőt Kanadában

Ez szakértők szerint ritka, a lelőtt nagyvad boncolása derítheti ki, nem volt-e beteg az állat.

A 62 éves Catherine Sweatt-Mueller a szüleivel volt a kanadai Rainy-tó kis szigetén egy magányos házban. Az ontariói rendőrség szerint a nő vasárnap este kiment a két ugató kutyájához, de már nem tért vissza. Szülei hívták a rendőröket, akik megtalálták a nő holttestét. Fölötte állt egy fekete medve, lelőtték.

Az AP hírügynökség alapján az MTI azt írta, hogy az egyik rendőr, Jim Davis szerint nem értik, miért támadt a nőre a medve. Számos panasz érkezik, mert nyáron feltúrják a szemeteseket, de olyasmivel még nem találkoztak, hogy bárkit megtámadtak volna. A tetemet a Guelphi Egyetemen felboncolják, hogy kiderítsék, lehetett-e fizikai magyarázata rendellenes viselkedésnek.

Egy medveszakértő szerint Észak-Amerikában évente átlagosan egy feketemedve-támadás történik, az agresszívebb grizzlyknél évente átlagosan kettő. Dave Garshelis hangsúlyozta, a fekete medvék kerülik az embert, inkább elfutnak, ha meglátják és egyáltalán nem agresszívek. A kutyákat azonban megtámadhatják, és előfordulhat, hogy egy kutyát üldözve a medve eljut a gazdájához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik