Nagyvilág

Vizet adtak a lefogott betörőnek, hiba volt

Az angliai Shildonban egy nő arra ébredt éjjel a hálószobájában, hogy közvetlenül az ágya mellett az ékszeres dobozában turkál egy alak a sötétben. Sikoltására felébredt a partnere, aki üldözőbe vette a betörőt, és bár a házból sikerült kimenekülnie, a kerítésről a férfi visszarángatta, miközben a nő hívta a rendőrséget.

A lefogott betörő nehéz légzésre panaszkodott, amire a könyörületes nő hozott neki egy pohár vizet. A férfinak így lehetősége nyílt rá, hogy előkapja a kését a zsebéből, amivel fenyegetni kezdte a párt, azt kiabálta, hogy a nyakukba vágja, ha nem hagyják futni.

Bár az elszánt férfi háztulajdonos ezután is próbálta megragadni a betörő karját, sőt még be is mosott neki egyet, a hívatlan vendégnek végül további fenyegetések kíséretében sikerült elmenekülnie.

A Peter Matthews nevű vádlottat nem volt nehéz elkapni, hiszen az ujjlenyomatait az ékszeres dobozon hagyta, és több térfigyelő kamera is megörökítette. Ő ennek ellenére körömszakadtáig tagadta bűnösségét, egészen az utolsó tárgyalási napig, amelyen az is kiderült, hogy a 37 éves férfi rekordszámú 144 alkalommal szegte meg a törvényt korábban, és számos betörés is van már a bűnlajstromán, az elmúlt években pedig kétszer saját magát is megszúrta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik