Nagyvilág

Harmincnál többen is meghalhattak egy Kalifornia partjainál lángoló hajón

Mentőakció indult hétfőn több mint 30 vészhelyzetbe jutott ember megsegítésére, akik egy égő hajón tartózkodnak Los Angeles partja közelében – közölte az amerikai parti őrség. A partiőrség két helikoptert és mentőhajókat is indított a helyszínre.

Twitteren közölték, hogy nagy erőket vetnek be, hogy kimentsék a Santa Cruz szigete közelében bajbajutott több mint harminc embert.

„Az értesülések szerint a hajó lángokban áll” – közölte a parti őrség, aki szerint a hajó legénységének sikerült segítséget nyújtani, és folytatódnak az erőfeszítések a többi evakuálására”. A legénység egy tagja könnyebben megsérült.

A Fox News arról írt, hogy korábban azt gondolták, mindenki meghalt a tűzben a hajón, azonban lehetséges, hogy vannak még túlélők. Aaron Bemis, a parti őrség vezetője úgy nyilatkozott a CNN-nek, hogy sem azt nem tudja megerősíteni, hogy vannak halálos áldozatok, sem azt, hogy vannak túlélők.

Bemis annyit elárult, hogy a kereskedelmi hajóról az öt fős legénység el tudott menekülni, amikor ottani idő szerint hajnali fél négy körül egyelőre ismeretlen okból lángra kapott a hajó.

A 34 utasról viszont nem tudni semmit, ők mind a fedélközben aludtak. Hivatalosan eltűntként kezelik őket.

A Ventura megyei tűzoltóság is segít az oltásban, ők képeket is posztoltak a tűzről.

A tűzoltók egyelőre nem tudták annyira megfékezni a tüzet, hogy meg lehessen közelíteni a hajót. A mentést az is nehezíti, hogy nagyon ködös az idő a hajó környékén.

A tűzoltók helyi idő szerint reggel 8 órakor azt közölték, hogy a Conception nevű hajú a víz vonaláig teljesen leégett. A hajó nem sokkal később teljesen elsüllyedt.

A tűzoltók vezetője azt mondta, hogy biztosan sok a halálos áldozat. A 34 eltűnt utast azonban még keresik.

Kiemelt kép: VCFD / Twitter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik