Nagyvilág

Kakas ölt meg egy idős ausztrál nőt

Kakasa ölt meg egy idős nőt Ausztráliában – írja az MTI. Az eset kapcsán egy szakember arra figyelmeztette a lakosságot, főleg az idősebbeket, hogy legyenek óvatosak a háziállatokkal.

A nő a tojásokat szedte össze hátsó kertjében a baromfiudvarból, amikor rátámadt az agresszív kakas. A szárnyas a csőrével éppen egy vénáját találta el, és a vérzés olyan erős volt, hogy nem lehetett elállítani – számolt be róla a helyi média. Korábban egy másik idős ausztrál nő halálát a macskája okozta, mert úgy megkarmolta a lábát, hogy elvérzett.

Roger Byard, az Adelaide-i Egyetem orvosprofesszora, aki tanulmányozta az esetet, az alkalmat megragadva figyelmeztette a lakosságot, hogy vigyázzon a háziállatokkal. Byard hangsúlyozta, hogy az ilyen típusú, elvérzésből fakadó halálozásokat nem csak a háziállatok támadása okozhatja, végeztek olyan kutatásokat, amelyek azt mutatták, hogy idős emberek a saját házukban is gyakran megütik magukat és a trauma vagy a vénás sérülések következtében elvéreznek.

A szakértő hozzátette: számos olyan eset fordul elő, amikor az állatok okoznak halált.

Nem is gondolnánk, de a macskák például elég kockázatosak az idősek számára. Ugyanis szeretnek nekidörgölőzni az ember bokájának és lábának vagy leülni az ember mögött, ami sokszor ahhoz vezet, hogy az idősek megbotlanak és megsérülnek.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik