Nagyvilág

Az emberekért párt már tényleg létezik

Hétfőn nyilvántartásba vették a volt szlovák államfő pártját.

A Paraméter szerint a Za ľudí (Az emberekért) párt sajtóosztálya azt közölte, hogy a szükséges 10 ezer helyett 16 ezer aláírás gyűlt össze három hét alatt. A volt államfő, Andrej Kiska új pártja  tudatta, Szlovákia válaszút előtt áll, az ország irányítását az alkalmatlan politikusok helyett vissza kell adni az embereknek.

Az új párt a hónap végén tartja alakuló ülését. A Paraméter emlékeztet rá, hogy már eddig is több ismert parlamenti politikus, polgármester és politikai aktivista választotta az új pártot.

Az Új Szó idézi az egykori államfőt, aki szerint meg akarják mutatni, hogy a politikát másképp is lehet művelni – hozzáértően, tisztességesen, az emberekért tevékenykedve. Andrej Kiska utalt a politika és az alvilág kapcsolatára is.

Le kell vágni a polip csápjait. Az emberek torkig vannak a korrupcióval, azzal, hogy szétlopják az államot, hogy nem működik az egészségügy és nem elég színvonalas az oktatás.

Kiska szerint a megoldások szerepelnek programjukban, amit hamarosan bemutatnak a nyilvánosságnak. Szlovákiában jelenleg 150 bejegyzett politikai párt van.

Kiemelt kép: Andrej Kiska/Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik