Nagyvilág

Késes támadás Lyonban: egy halott, kilenc sérült

Agyonszúrt egy 19 éves fiatal férfit és kilenc embert megsebesített szombaton Lyon elővárosában egy merénylő, a férfit őrizetbe vették a hatóságok – jelentették hivatalos források. A tűzoltók adatai szerint az egyik sérült életveszélyben van.

A hatóságok eleinte két támadóról számoltak be, de a második gyanúsítottról szóló értesüléseket egy rendőrségi forrás később cáfolta.

A tettest, akinek indítékai egyelőre nem ismertek, őrizetbe vették és előzetes letartóztatásba helyezték a hatóságok gyilkosság és gyilkossági kísérletek miatt.

A támadót végül a járókelők fogták el a közlekedési társaságok alkalmazottainak hathatós segítségével. A BFM francia televíziós csatorna szerint a tettes azt állítja magáról, hogy afgán, és 1986-ban született.

Az elkövető nem szerepelt a rendőrségnek adatbázisában, amelyben azokat tartják nyilván, akikről azt gyanítják, hogy radikális iszlamista tevékenységre hajlamosak.

A támadás a Lyon melletti Villeurbanne-ban történt egy metróállomás közelében található buszmegállóban, helyi idő szerint fél 5 óra körül.

A helyszínen jelenleg mintegy 50 tűzoltó és mentőcsapat tartózkodik.

(MTI, kiemelt kép: Europress/Nicolas Liponne/NurPhoto)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik