Nagyvilág

Államfő lenne a Caracalban megölt 15 éves lány nagybátyja

A sajtó szerint a családi gyászból építi politikai karrierjét.

Alexandru Cumpanasu az elmúlt hetekben gyakran szerepelt a román sajtóban, mert ő a caracali rém egyik áldozatának, a 15 éves Alexandrának a nagybátyja. A Főtér.ro szerint a férfit egy ideig – különösen a nyomozás legkritikusabb időszakában – felkapta a média, míg ki nem derült, ki is ő valójában, mit akar.

Azt lehetett tudni róla, hogy egy civil szervezet vezetője, de azt már a sajtó derítette ki, hogy az elmúlt években folyamatosan komoly közpénzek közelében forgott. Alexandru Cumpanasu pár napja lejáratásnak nevezte, hogy „kretének” azt terjesztik róla, államfői babérokra tör, majd a Facebookon bejelentette, hogy indulna az államfőválasztáson.

 

Segítséget kért követőitől a 200 ezer aláírás összegyűjtéséhez. ,

A Főtér.ro szerint a Facebookon jelenleg több mint 284 ezer követője van, nagy hazafinak tartja magát, bejegyzései alapján pedig elég magyarellenes, az úzvölgyi temetőbotrányról például azt a hazugságot terjesztette, hogy a román hősök fakeresztjeit a magyarok 1994-ben elégették, a dormánfalva polgármestere állított betonkeresztekre pedig szemeteszsákokat húztak.

Kiemelt kép: Alexandru Cumpanasu/Facebook 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik