Nagyvilág

Megpróbáltam elhúzódni tőle, de ő már a nadrágomat gombolta

Jeffrey Epstein amerikai üzletember halála ellenére is megtartották a tárgyalását Manhattanben, ahol 23 nő vallott ellene - névvel vagy anélkül. A bíró úgy döntött, hogy bár az ügyet lezárták, a tárgyalást megtartják, és esélyt adnak az áldozatoknak, hogy elmondhassák a történetüket.

A szexuális erőszakkal és emberkereskedelemmel vádolt Jeffrey Epstein augusztus 10-én halt meg egy manhattani börtönben.

Mérges vagyok, amiért már nincs életben, és nem tudja megfizetni az árát a tetteinek

– mondta az egyik nő, aki Jane Doe álnéven tanúskodott a milliárdos ellen. Amikor a tanúvallomásokkor a nők csendes sorban, együtt vonultak be a tárgyalóba a riporterek és kamerák között, és megköszönték a bírónak a lehetőséget, hogy elmondhatják történetüket, és beszámoltak arról, hogy mennyi erőt ad az nekik, hogy találkoztak egymással – írta a Vice.

Jeffrey Epstein: „Mit mondhatnék, szeretem a fiatal lányokat”
A héten utolérte a végzete az amerikai „milliárdost”, aki tíz éve még megúszta egy ejnye-bejnyével, hogy több tucat lányt molesztált.

Néhányan több oldalas levelet olvastak fel, sokan elsírták magukat a vallomás közepén. A korukról nem tettek említést, de mindannyian azt mondták, hogy tinédzserek voltak, amikor Epsteinnel kapcsolatba kerültek, és hogy a a férfi elrabolta az álmaikat, összetörte a reményeiket.

Egy anonim nő levelét az ügyvédje olvasta fel. Ő azzal vádolta a férfit, hogy 16 éves korában megfenyegette, hogy megöli, ha nem szűz.

Számára egy semmi voltam. Egy rabszolga

– állt a levélben.

Egy másik tanú arról számol be, hogy Epstein a Virgin-szigeteken, a házában erőszakolta meg.

Megpróbáltam elhúzódni tőle, de ő már a nadrágomat gombolta. Csak azt tudtam mondani, hogy “Kérlek, ne!”, de úgy tűnik, ez csak még inkább felizgatta. Utána két hétig hánytam, kórházban voltam

Fotó:Rick Friedman/Rick Friedman Photography/Corbis via Getty Images

Más gyanúsítottak is szóba kerültek

Fejezzék be, amit elkezdtek! Nem egyedül csinálta mindezt

– kérte Sarah Ransome az ügyészeket. Ő is úgy gondolja, hogy a férfi halála nem jelenti az ügy végét, más bűnösök is vannak.

Ghislaine Maxwell neve például többször is említésre került a tárgyalás során. Epstein régi barátja, illetve Robert Maxwell médiatulajdonos lánya és örököse az amerikai elit tagja. Az 57 éves nő nyaralt Paul Allen Microsoft alapító jachtján, bulizott Heidi Klum lakásán New Yorkban, részt vett Chelsey Clinton esküvőjén 2010-ben és fotózkodott Donald és Melania Trumppal.

Maxwellt Sarah Ransome és Virginia Roberts Giuffre azzal vádolta, hogy kerítőnőként együtt dolgozott az üzletemberrel. A nő minden vádat tagad.

Jeffrey Epstein és Ghislaine Maxwell áldozata vagyok, sötét és gonosz bűnöket követtek el ellenem, hosszú éveken keresztül

– mondta Virginia Roberts Giuffre.

Giuffre 15 évesen Donald Trump golfpályáján dolgozott Floridában, amikor Ghislaine Maxwell felkérte arra, hogy adjon masszázst Epsteinnek. A most 35 éves áldozat továbbá azt állítja, hogy András yorki herceggel is szexre kényszerítették.

Pontosan tudja, hogy mit tett, és remélem, hogy be fogja vallani

– mondta, amikor a tárgyalás után András hercegről, Erzsébet királynő fiáról kérdezték. A herceg, aki valóban barátságban volt az üzletemberrel, tagadja a vádakat.

A halál nem elégtétel

Én szenvedtem, mégis ő nyert. Többé nem hagyom, hogy elhallgattassanak

– mondta a bíróságon Epstein egyik áldozata.

Egy másik tanú, akinek többször is megbicsaklott hangja a vallomás közben, arra hívta fel a bírók figyelmét, hogy a pedofil milliárdos nem vásárolhatta volna meg magának a szabadságot.

Jennifer Arozzo pedig, aki 15 éves volt, amikor a férfi New Yorkban megerőszakolta, így fogalmazott:

Az, hogy nem találkozhatok vele a bíróságon, felőröl. A rendszer lehetővé tette számára, hogy megölje magát, és ezzel megölje az igazság lehetőségét mások számára.

Kiemelt kép: Jeenah Moon/Bloomberg/ Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik