Nagyvilág

A rejtélyesen eltűnt, fogyatékkal élő lány holttestét találták meg a dzsungelben

Augusztus 4-én, egy malajziai öko-hotelből tűnt el a 15 éves Nora Quoirin, aki ír származású édesanyjával és francia édesapjával pihent a szállodában. A tanulási nehézségekkel küzdő, speciális igényű kamasz a szobájából tűnt el, mezítláb, hálóingben hagyhatta el a hotelt. Keresésére a maláj hatóságok mentőcsapatokat küldtek, szülei pedig 10 ezer fontos jutalmat ajánlottak fel a nyomravezetőnek.

A BBC cikke szerint a lány keresése közben a maláj mentőcsapatok holttestet találtak nem messze a kamasz eltűnésének helyétől. Egyelőre hivatalosan még nem erősítették meg, hogy Nora Quoirin lenne az áldozat.

A maláj hatóságok eltűnt személyként keresik a tinédzsert, szülei szerint viszont elrabolhatta valaki. A lány úgynevezett holoprosencephaliával született, ez egy olyan születési rendellenesség, amely hatással van az agy fejlődésére. A szülők szerint Nora nem önálló, egyedül nem menne sehová.

Norát a szállás környákén 350 ember kereste a sűrű dzsungelben, a BBC helyszíni tudósítója úgy tudja, hogy a holttestet nem messze, körülbelül 2 kilométerre a Dusun Szállodától fedezték fel.

A maláj rendőrség közlése alapján a SkyNews arról ír, hogy a megtalált holttest hasonlít Norára. Személyazonossága megállapítására a holtteset kórházba szállították.

A hatóságok kedd délután közölték, hogy Nora családja azonosította a holttestet, és az valóban az eltűnt lányé. Mint mondták, a holttestet körülbelül két kilométerre onnan találták meg, ahol a 15 éves fiatal eltűnt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik