Nagyvilág

Anya és fia évtizedekre börtönbe mennek, amiért megöltek egy autista férfit

Életfogytiglani büntetésre számíthat a Guardian szerint egy brit nő és a fia, akik azért öltek meg egy férfit, mert utóbbi rendszeresen használt egy ösvényt kocogásaihoz, amely a gyilkosok területén vezetett keresztül.

Gary Dean holttestét egy árokban találta meg egy járókelő, nem messze az otthonától. A férfit hátba lőtték egy légpuskával, majd botokkal és kövekkel ütötték.

A 48 éves férfinak már régóta vitája volt a kocogások miatt a Dawson-családdal. A 72 éves Carol Dawson, és 41 éves Scott nevű fia végül megölték a férfit.

Az autizmussal diagnosztizált áldozat házát korábban össze is firkálták Dawsonék mindenféle támadó feliratokkal. Többek között azt fújták festékszóróval Dean házára, hogy kisfiúkat csábít az erdőbe, ami egyáltalán nem volt igaz.

Az anya-fia-páros még tavaly szeptemberben ölte meg Deant, és a holttestet csak azért nem tudták elrejteni, mert egy járókelő rátalált, amíg a gyilkosok hazamentek ásókért.

A sheffieldi bíróság öt héten át tárgyalta az ügyet, és hétfőn megszületett az ítélet:

mindkét gyilkost életfogytiglani büntetésre ítélték.

Az anya legkorábban 26 év múlva – azaz 98 évesen –, a fiú legkorábban 31 év múlva szabadulhat.

Jeremy Richardson bíró megjegyezte, hogy különösen kegyetlen volt a páros gyilkossága, és az ítélet szigorúságát indokolja az is, hogy autizmusa miatt „különösen sérülékeny célpont” volt az áldozat.

Kiemelt kép:  southyorks.police.uk

Ajánlott videó

Olvasói sztorik