Nagyvilág

Újra megbüntették a Csíki Sört

Valaki panaszt tett, mert magyarul reklámoztak.

A Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség egy panasz miatt ellenőrizte a csíkszentsimoni Csíki Sör Manufaktúrát. A céget végül azért büntették meg, mert új nyereményjátékát a  címkéken „idegen nyelven” (magyarul) tüntették fel, románra nem fordították le – írja a Székelyhon.ro.

Köszönjük a hatóságoknak a tízezer lejes büntetést, amit azért állítottak ki, mert Székelyföldön, ahol a lakosság több mint 70 százaléka magyar, mi vettük a bátorságot, hogy magyar nyelven készítsük reklámjainkat.

Ezt az ironikus bejegyzést tette közzé Csíki Sör Facebook-oldalán. Megköszönték a kisebbségek védelmének példaértékű kezelését, a korrupció elleni harcot, hiszen rendre megbüntetik az út szélén álló petrezselyemárus nénit is.

Lénárd András, a Tiltott Csíki Sört gyártó cég tulajdonosa a Székelyhonnak azt mondta, „szinte kéthetente” jár hozzájuk vizsgálódni valamely hatóság. Mint mondta, már sokszor kaptak fogyasztóvédelmi bírságot is, amiért magyarul reklámoznak.

Ha nekem van egy eladó lovam, akkor miért nem hirdethetem meg magyarul, hogy van egy eladó lovam? Azért szerintem nem bírságolhat meg senki, hogy nem hirdettem meg románul is

– tette hozzá a cégvezető. A jegyzőkönyvben egyébként az szerepel, hogy idegen nyelvként reklámoztak, azért szabták ki a bírságot.(Ezt a cikket a Székelyhonról másolták: https://szekelyhon.ro/aktualis/bidegen-nyelvur-reklamozas-miatt-tizezer-lejre-birsagoltak-a-csiki-sor-manufakturat)

Kiemelt kép: Csíki Sör/Facebook 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik