Nagyvilág

Skizofrén és félelmetesen okos a fiú, aki ledobott egy gyereket a Tate Modern teraszáról

Túl van az életveszélyen, de kritikus állapotban van az a hatéves kisfiú, akit egy 17 éves fiatal lökött le a londoni Tate Modern múzeum kilátóteraszáról. Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a gyereket vasárnap délután dobta le a 10 emelet magasból egy 17 éves tinédzser, akit emberölés kísérlete miatt a helyszínen őrizetbe vettek.

A családjával Angliában nyaraló francia kisfiú öt emeletet zuhant, mentőhelikopterrel szállították kórházba. A DailyMail cikke szerint az elkövető tinédzser mentális problémák miatt állt kezelés alatt. Egyik ápolója az egyik legbonyolultabb esetként jellemezte, akivel valaha dolgozott. Állítja: a fiú skizofréniában szenved és hajlamos agresszív kitörésekre, főleg, ha megmondják neki, hogy mit csináljon vagy ha elutasítják a kéréseit. Állapota olyan súlyos, hogy csak két támogató személy társaságában lenne szabad elhagynia az otthont, ahol él.

Félelmetesen intelligens. Egyszer vele néztem a The Chase TV című vetélkedőt és minden egyes kérdésre helyesen válaszolt

— mondta az egészségügyi szakember.

Fotó: Daniel SORABJI / AFP

Egy szemtanú beszámolója alapján a lap arról ír, hogy a tinédzser furcsán viselkedett a kilátóteraszon.

Végig követett minket, én pedig azt mondtam a gyerekeknek, hogy maradjanak távol ettől a férfitól. Furcsán viselkedett. A háta mögött voltak a kezei és állandóan figyelt minket. Amikor otthagyott minket, azt gondoltam: Hála istennek, hogy elment

— számolt be a DailyMailnek egy édesanya, aki mindössze percekkel a tragédia előtt találkozott a 17 éves fiúval.

A Tate Modern az Egyesült Királyság legnépszerűbb turistalátványossága, 2018-ban 5,9 millió látogatója volt. Az intézmény szorosan együttműködik a nyomozást vezető hatóságokkal. A múzeum hétfőn kinyitott, de a kilátóteraszra nem engedték ki az embereket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik