Nagyvilág

Megint eltűnt egy külföldi kutatónő egy görög szigeten

Eltűnt egy brit tudósnő Görögországban, írja az Independent. A nő hétfőn elment futni, de azt követően már nem tért haza. A hatóságok nagy erőkkel keresik az eltűntet Ikaria szigetén, a műveletben rendőrök, tűzoltók és önkéntesek is segítenek.

A 35 éves nőt nem nevezték meg, de a helyi média szerint Natalie Christopherről van szó, az asztrofizikus Cipruson él és dolgozik, Ikaria szigetére nyaralni érkezett 38 éves párjával. Az eredeti tervek szerint hétfőn indultak volna haza Athénból.

A tudósnő már a második női kutató, aki eltűnt idén nyáron Görögországban. Júliusban az amerikai Suzanne Eaton tűnt el Krétán, az 59 éves molekuláris biológus egy konferenciára érkezett a görög szigetre, majd július 2-án kollégái jelentették eltűnését, miután nem tért haza a futásból.

Megfojtották a kutatót, akinek Krétán találták meg a holttestét
A nő testét zsákvászonba csavarva találták.

A kutató holttestére egy második világháborús bunkerben bukkantak rá, a holttestet egy zsákvászonba csavarva találták meg, ebből már arra következtettek a görög hatóságok, hogy gyilkosság történt. Később kiderült, hogy a nőt megerőszakolták.

Kiemelt kép: Europress / Carlo Morucchio / Robert Harding Premium

Ajánlott videó

Olvasói sztorik