Nagyvilág

Hétvégenként kell börtönbe vonulnia a feleségét begyógyszerező férfinak

60 napos börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki titokban gyógyszert tett a felesége kávéjába az Egyesült Államokban. A CNN beszámolója szerint a házaspár viszonya rossz volt, az asszony 2018 tavaszán el is indította a válópert. Két hónappal később az asszony fáradtságra, hányingerre és homályos látásra panaszkodott, miután elfogyasztotta a férje által készített kávét.

Mint a Macomb megyei ügyészség tájékoztatójából kiderült, Brian Kozlowski diphenhydramint öntött a felesége kávéjába. Ezt a fajta antihisztamint szezonális allergia, csípések, harapások és kiütések kezelésére használják és bizonyítottan nyugtató hatása van. A Benandryl nevű gyógyszer 0,0025 milliliter diphenhydramint tartalmaz, a mérgezett kávéban 127 milliliter volt.

A férfi a bírósági tárgyalás során bűnösnek vallotta magát, büntetését 60 napban szabták meg, amelyet hétvégenként kell leülnie. Az ügyész elégedetlen volt az ítélettel, a Twitteren azt írta, hogy az esküdteket sokkal jobban érdekelte az, hogy a férfi a tette ellenére szabadon mozoghasson és dolgozhasson, mint az áldozat biztonsága.

Aggasztó arra gondolni, hogy valaki, aki ilyen felelőtlen bűncselekményt követ el, aki ennyi embert veszélybe sodor, ennyivel megússza,

mondta Eric Smith ügyész.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik