Nagyvilág

Családja kiáll a gyerekeit a forró kocsiban hagyó amerikai apa mellett

A 24.hu-n is beszámoltunk arról a tragikus balesetről, amelynek következtében meghalt egy ikerpár New Yorkban. A szociális munkásként dolgozó Juan Rodriguez a munkahelyére tartott a veteránok szövetségének kórházába. Az ötgyermekes apa előtte elvitte óvodába egyik gyerekét, az ikreket pedig bölcsődébe kellett volna. Elmondása szerint azonban elfelejtette ezt.

A munkaidő, azaz nyolc óra letelte után visszament az autójához, elindult, de nem sokkal később megállt és kiáltozva szállt ki. Akkor vette észre, hogy Luna és Phoenix mindvégig az autó hátsó ülésén volt. Kihívták a mentőket, ám hiába, a két baba nem élte túl a forró autóban töltött órákat.

Az Independent ott volt a bíróságon, ahol szombaton meghallgatták a teljesen összetört Rodriguezt, akit a barátai és a családja olyan emberként írt le, aki bármit megtenne a gyerekeiért. Felesége, az ikrek édesanyja is osztja ezt a véleményt.

Soha sem fogom túltenni magam ezen, és tudom, hogy ő sem fog soha megbocsátani magának, de borzasztó baleset történt, és most szükségem van a férjemre,

írta közleményében Marissa Rodriguez.

Juan Rodriguez most azt tervezi, hogy csatlakozik a Kids and Cars (Gyerekek és autók) nevű szervezethez, amely már a 90-es évek eleje óta azon dolgozik, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a szülők mindig úgy szálljanak ki az autóból, hogy ellenőrizzék, nem maradt-e bent a gyerekük.

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik