Nagyvilág

Megjárta a poklot Anglia legfiatalabb lottónyertese

Callie Rogers 16 évesen ütötte meg a főnyereményt, amivel annak idején ő lett minden idők legfiatalabb lottónyertese Angliában. Most 32 éves, és arra kéri a kormányt, hogy emelje fel 18 évre a lottózás alsó korhatárát.

A nő 671 millió forintnak megfelelő összeget nyert 2003-ban, akkoriban bolti kisegítőként dolgozott a Co-op nevű üzletláncban, 1200 forintnyi órabérért.

Túl fiatal voltam. Egy éjszaka alatt gondtalan gyerekből felnőtté váltam. 16 évesen még nem tudod, hogy mi van előtted, én sem sejtettem, hogy ez

– idézte a Mirror Rogerst, aki azóta visszatért a régi munkájához.

Mint elmesélte, a szerencséje annak idején nagy nyilvánosságot kapott, aminek hatására rengetegen kértek tőle kölcsön pénzt, amit soha nem kapott vissza. Valósággal vadásztak rá a hamis barátok, akik megpróbáltak szakítani valamit a vagyonból, vadidegen emberek zaklatták, két féltékeny nő fizikailag is bántalmazta az utcán. Koránál fogva egyáltalán tudta kezelni a helyzetet, ajándékokat és laptopokat vásárolt másoknak, távoli családtagoknak, ismerősök ismerőseinek segített autót venni, vagy adta kölcsön a hitelkártyáját. Megcsináltatta a mellét, rokonainak házat vett, nyaralásokra és kocsikra költötte a pénzt. 21 évesen majdnem megölte magát, két gyerekét elvették tőle.

Azt mondja, örül neki, hogy mostanra semmi sem maradt a pénzből, jelenleg a bolti fizetéséből, bérelt lakásban él.

Még soha nem voltam ilyen boldog

– állítja a nő, aki saját keserű tapasztalatai miatt egy kampányt indított azzal a céllal, hogy a kormány emelje fel 18 évre a lottózás alsó korhatárát.

Rogers arra biztat minden nyertest, hogy tartsa titokban a szerencséjét. Ismertsége a mai napig megnehezíti az életét, miközben szerinte a Camelot lottótársaság hatalmas haszonra tett szert miatta, mivel a nagy publicitást kapott telitalálata után jelentősen megugrott a vásárlások száma. A Camelot szóvivője erre reagálva azt nyilatkozta, a cég felajánlotta Rogersnek a segítséget a pénz kezelésében, de ő ezt elutasította.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik